• 16-12-2020

2021: we schrijven samen dit verhaal


Wat een jaar!

Neen, 2020 is zeker niet verlopen zoals we gewenst en verwacht hadden. Wat een jaar! Het jaar van de anderhalvemetersamenleving, van hoestschaamte en je verstoppen achter je kuchscherm en je (S-wan-) mondmasker, een jaar van thuiswerken en aanloopleren, een jaar van spookkeukens, raambezoeken, druktebarometers en buitenactiviteiten in je sportbubbel, een jaar ook van versoepelbrigades en coronamoeheid wat leidde tot lockdownfeestjes met covidioten, een jaar van zelfquarantaine met huidhonger gestild door maar één “knuffelcontact”. Een jaar om snel te vergeten.

Kennis op een hoger niveau

We hebben weinig gegidst dit jaar, we hebben veel, teveel, in ons kot gezeten, maar we hebben dan toch onze eigen achtertuin herontdekt. We hadden plots tijd voor lange wandelingen in de lege straten van Brugge en voor het leren kennen van allerlei digitale Zooms, Skypes, Teams en andere Meets. Er was ook weer tijd om een boek ter hand te nemen en de kennis over Brugge op een hoger niveau te brengen.

Neen, niet alles was kommer en kwel

Ondanks de moeilijke momenten was het toch niet allemaal kommer en kwel. We vinden terug vreugde in de kleine dingen. We leren opnieuw relativeren. Bovenal, we hebben opnieuw ontdekt hoeveel familie en vrienden voor ons betekenen. We kunnen trouwens met optimisme naar de toekomst kijken. Nog even volhouden, de vaccins komen eraan.

15 jaar S-wan

De mijnwerkers hadden een wens voor elkaar aan het begin van een nieuw jaar: “Ik wens je evenveel ritten omhoog als omlaag.” Daar sluit ik mij graag bij aan. Ik ben blij dat we het jaar 2020 samen hebben volgemaakt en dankbaar dat we samen het jaar 2021 mogen starten. We maken er samen een opperbest jaar van, het jaar van 15 jaar S-wan! Wil je meedoen, bekijk dan ons aanbod themawandelingen .

Hou je goed, feest in je eigen bubbel en blijf voor elkaar zorgen.

Tot volgend jaar!

Johan

Johan

Secretaris en eindredacteur van ons gidsentijdschrift

Boek uw ervaring

Reserveer uw tour
close