• 29-12-2020

TraumA - Triënnale Brugge 2021


Met bewondering en verwondering ziet de bezoeker de pittoreske Brugse gebouwen die geschiedenis als het ware uitstralen uit elke porie van hun stenen. Brugge is een droombestemming. Maar heeft diezelfde bezoeker zich al eens afgevraagd wat er zich afspeelt achter die statige gevels, hoe er in deze middeleeuwse stad echt geleefd wordt? Is alles altijd pracht en praal of is er een verborgen kant aan het Brugse stadsleven? Heeft dit paradijs een keerzijde?

TraumA

Met TraumA duikt de Triënnale Brugge 2021 in de ‘uncanny’ geschiedenis en realiteit van Brugge. Historische lagen worden blootgelegd, vergeten of verborgen verhaallijnen besproken. Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom – Traum - en trauma , tussen paradijs en hel. Het speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op het ‘unheimliche’ dat er ondergronds aanwezig is. Want hoewel Brugge voor velen een droombestemming lijkt, sluimert er in deze picture-perfect-wereld ook armoede, eenzaamheid, vervuiling of angst.

De geheime wereld van Brugge

brengt aan de hand van artistieke en architecturale ingrepen ook de minder fraaie aspecten naar boven en laat ze deel worden van de beeldvorming van de stad. Ze creëert een meerstemmig verhaal, waar er ruimte is voor verbeelding, schoonheid, duisternis en complexiteit. Een ruimte waar kunstenaars en architecten zowel de bühne als de stoffige coulissen kunnen verkennen en de verborgen dimensies van de samenleving in vraag te stellen, waarbij zij de dualiteit in beeld brengen en onze verbeelding en zintuigen prikkelen. Wat speelt zich af achter de muren in de geheime wereld van Brugge, die parellel loopt, maar ook onderdeel is van de geschiedenis, van het verhaal van de stad?

8 mei – 24 oktober

Triënnale Brugge 2021:balanceert tussen het aanwezige en het verborgene. Met een parcours van sculpturale, architecturale en organische creaties komt het tegemoet aan een viering van de veelzijdigheid en beweeglijkheid van deze stad. Tussen privé en publiek. Tussen droom en nachtmerrie. Ontdek deze dubbele wereld van Brugge met S-wan in haar Triënnale-wandeling en Triënnale -fietstocht.

Boek uw ervaring

Reserveer uw tour
close