• 09-09-2020

Open Monumentendagen Brugge 2020


Ook teleurgesteld dat de Open Monumentendagen niet georganiseerd worden dit jaar?  Wij ook!   Maar we konden niet bij de pakken blijven zitten. Lees hieronder hoe S-wan OMD 2020 in veilige omstandigheden gratis gidsbeurten aanbiedt dit weekend.

COVID19 en de Open Monumentendagen: geen goede match!

De stad Brugge kon het risico niet nemen. Hun meest verrassende gebouwen openstellen voor duizenden mensen. Gidsen en vrijwilligers inzetten om iedereen welkom te heten. De geïnteresseerde bezoekers massaal op de been brengen om van het ene gebouw naar het andere te wandelen. Dit zijn heel wat risico's tezamen. Daarom besloot Brugge dit jaar om enkel een (prachtige!) brochure uit te geven rond "Brugge 20 jaar Werelderfgoed" en "Zeebrugge". Deze kan je afhalen of te downloaden om de wandelingen op eigen houtje te doen.

Gidsen in zak en as

De gidsen van S-wan zien elk jaar uit om jullie in opdracht van de Dienst Monumentenzorg op de mooie locaties rond te leiden.  De teleurstelling was groot toen dit jaar één van de hoogtepunten van het jaar zo werd afgelast. We maakten onze agenda leeg, en slikten de frustratie weg. Tot we een idee kregen...

Een schitterend idee

Heel wat Bruggelingen halen zaterdag vast de brochure af. Die is te vinden in het Stadsarchief (Burg) en IN&UIT ('t Zand) en verschillende andere plaatsen. Nu de coronaveilige gidsbeurten al een tijdje worden toegestaan met maximaal 15 deelnemers, kunnen we een paar extra gidsen inzetten om de vele geïnteresseerden meteen mee te nemen op wandeling.

Gratis gidsen op OMD 2020 

Haal jij ook de brochure af op zaterdag of zondag op één van de bovenstaande locaties?   Kom gerust af tussen 13u30-17u00 op zaterdag 12-9 en tussen 10u00-12u30 en 13u30-17u00 op zondag 13-9. Je herkent onze gidsen aan de witte paraplu met S-wanlogo. Zij nemen je gratis mee voor een uurtje op één van de OMD-wandelingen uit de Brochure. Ligt je mondmasker al klaar? We maken groepjes van maximum 15 personen om elk halfuur te vertrekken na het opgeven van e-mail en telefoonnummer ter plaatse.  Gewoon langskomen dus. Graag tot dan!

Jeroen Vantorre

Jeroen Vantorre

Is met de OMD altijd heel blij om de vele Bruggelingen op onbekende plaatsen van hun eigen stad rond te leiden.

Boek uw ervaring

Reserveer uw tour
close