• 21-09-2020

Kerkhofblommenstraat


Toen ik laatst in Ver-Assebroek langs een chrysantenkwekerij wandelde, moest ik spontaan aan het boek “Kerkhofblommenstraat” van de Brugse auteur Lara Taveirne denken.

Het boek speelt zich omstreeks 1930 af op en rond de Stedelijke Begraafplaats. De lezer maakt kennis met chrysantenkweeksters en wordt al gauw meegetrokken in hun wereld vol intriges. Het hoofdpersonage Arabella ondervindt aan den lijve hoe hard het fysieke landwerk is voor deze vrouwen.

Guido Gezelle

Taveirne benadert in dit boek de specifieke taal van Guido Gezelle. De graftombe van de dichter die zich op het Brugs Kerkhof bevindt, speelt een prominente rol in het verhaal. De titel van het boek refereert tevens naar de beroemde gedichtenbundel van Gezelle: “Kerkhofblommen”.

Père-Lachaise

Na het lezen van dit boek voel je het kriebelen om een bezoek te brengen aan deze unieke begraafplaats. We reizen de wereld rond en bezoeken overal mooie kerkhoven, maar velen weten niet dat we ook in Brugge een ”Père-Lachaise” hebben.

S-wan organiseert eind oktober opnieuw zijn intimistische Tuin van Hades-wandeling. Schrijf je in voor een begeleid bezoek en maak kennis met tal van bekende en ongekende Bruggelingen en passanten. Laat je inwijden in de funeraire symboliek en geniet van deze verrassende “landschapstuin”.

In zijn blog “Requiem Aeternam! De Brugse begraafplaats” licht S-wangids Johan al een tip van de sluier op.

Liesbet

Liesbet

Boek uw ervaring

Reserveer uw tour
close