• 08-08-2020

FERM genoten van Brugge op stap met S-wan


Zaterdag 18 juli was het eindelijk zover... Na alle corona perikelen eindelijk weer eens "voorzichtig" uit ons kot met Ferm-genoten. We hadden er naar uitgekeken zoals vroeger naar de jaarlijkse schoolreis. Geen bus deze keer, wel ieder op zijn eigen stalen ros. Geen boterhammetjes mee, maar een lekkere lunch, met 12 aan tafel, in een gezellige brasserie hartje Brugge. Geen speeltuin- of zeebezoek of aardrijkskundige weetjes voor het gebruikelijke opstel nadien zoals destijds, wel een super interessante gidsbeurt in Brugge (met Linda) over enkele straffe madammen uit de Brugse geschiedenis: rollende namen als De Pelichy, Anna De Beir..., een blitsbezoek aan de Sint-Walburgakerk, en nog zoveel meer.
Onze boeiende dag hebben we in schoonheid afgerond met een drink in het mooi gerestaureerde Casselbergh hotel waar we zelfs het chique salon mochten ombouwen tot een heus vrouwenkransje-bubbel. Kortom, een geslaagde en deugddoende eerste her-uitstap om Pasen, Pinksteren en alle "verloren" feestdagen van het voorjaar 2020 goed te maken. (Getuigenis van L.L.D. Ferm Damme)

Wil jij ook kennismaken met de De Pelichy’s, de De Beirs en die andere Her-stories? Boeken kan je via de link naar de Straffe Madammen.

Boek uw ervaring

Reserveer uw tour
close